Allview 1001G Review, păreri, opinii și Concurs încheiat

Allview a lansat la final de vară, în luna august, tableta 1001G, tabletă ce vine cu un display generos de 10 inch, 1 GB memorie ram, conectivitate 3G și modul GPS. Tableta nu este pentru cei pretențioși,  ci mai degrabă vine ca o alegere ideală pentru un buget restrâns.

Concurs încheiat

Dacă ești în căutarea unei tablete cu display mare și nu esti dispus să plătești foarte mult pentru ea, probabil că ești clientul perfect pentru tableta Allview Viva 1001G. Aceasta nu este o tabletă ce concurează cu tabletele premium, iar cei de la Allview știu foarte bine acest lucru motiv pentru care tableta vine la un preț avantajos de 530 de lei la eMag .

Încă de la început dorim ca de obicei să vă recomandam ca alegerea tabletei în cazul în care este utilizată de copii să fie făcută cu înțelepciune. Mă refer aici la aspectul ochilor, un aspect extrem de important pentru vederea copiilor. Nu mă întelegeți greșit, copii pot să o folosească însă este foarte bine șă cunoașteți înainte de achiziție, faptul că de obicei, copii obișnuiesc să utilizeze gadget-urile cu display (tabletă, smartphone) de foarte multe ori la o distanță mică față de ochi. Pe langă acest aspect, nu mai vorbim despre utilizare sau greutate, alte aspecte importante. Este bine ca cei mici dacă o folosesc să fie fie pe un stativ sau să îi supravegheați, pentru ca atfel să scăpați de probleme mai târziu.

Este adevărat, încerc să fiu cât mai puțin subiectiv, însă nu sunt fanul tabletelor de 10 inch. Folosesc o tabletă pentru citit și vacanțe, mică de 7.9 inch, produsă de un celebru măr, mă scuzați producător american. Consider că este optimă pentru transport și utilizare.

Să revenim la tableta noastră cu ecran generos. Device-ul Allview Viva 1001G, beneficiază de specificații decente pentru jocuri simple cât și browsing sau multimedia.

Mai jos am am abordat pe rând specificațiile, design, display, benchmark, conectivitate, camere foto/video, autonomia bateriei și costul.

Display – LCD de 10″ cu rezoluție 1024×600 px

Procesor – Mediatek Cortex A7 1,3GHz Quad-Core

GPU – Mali 400MP

RAM – 1 GB LPDDR3

Spațiu de stocare – 8 GB (posibilitate de extindere prin card micro-sd până la 128 GB)

Cameră principală – 2MP fără bliț

Cameră selfie – VGA

Sistem de operare – Android 6.0

Baterie – 5000mAh – Li-Polimer

Greutate – 578 grame

Partea frontală, cea cu care ne “întâlnim” cel mai des cu o tableta nu are niciun buton fizic, găsim în partea de sus, camera VGA.

Mă bucur să văd un ecran lucios, de cele mai multe ori folosim tabletele în casă și nu stăm cu ele la soare pentru ca să existe probleme de vizibilitate.

Laterala de sus are plasate pe ea butonul de power și volumul și gaura pentru butonul de reset.

În laterala din stânga găsim portul micro-usb, jack-ul de 3,5mm.

Pe spatele carcasei, spate dintr-un plastic care imită pielea găsim în partea din dreapta chiar lângă jack-ul și portul de încărcare, sloturile pentru cartela sim 3G și card-ul de memorie de maxim 128GB. Tot pe spate, centrată pe laterala de sus găsim camera de 2 MP și puțin mai jos de ea difuzorul.

Pentru 10 inch, atât cât are tableta rezoluția 1024×600, este puțin cam sub dimensionată. Preferam măcar un ecran HD dacă nu chiar FULL HD, chiar dacă prețul tabletei era puțin mai mare. Unghiul de vizualizare este destul de bun, dacă vor vizualiza mai multe persoane tableta, nu vor exista probeme în vizualizare.

Luminozitatea este și ea suficient de mare, chiar poți să o micșorezi dacă vrei o autonomie mare. Per total, ecranul este suficient pentru rețele sociale, niște conținut video și gaming.

După cum se poate observa și din testele de benchmark, tableta Allview viva 1001G, nu este cea mai performantă tabletă. Este suficient că poți rula jocuri simple spre medii ca și necesar .

Rezultate Bechmark

3G HSDPA+ DL 21,1Mbps/UP 11Mbps

WLAN WiFi 802.11 b/g/n

WiFi Direct

USB – Micro USB

GPS

Posibilitate de utilizare cablu OTG (transfer de pe stick USB)

Există două specificații ce mă bucură să le găsesc pe tabletă. 1. conexiunea 3G și 2. GPS-ul.

Dacă ești la mare și vrei ca pe plajă să rămâi conectat la internet, cartela 3G cu siguranță o să îți livreze o conexiune suficientă pentru selfie-uri de pe plajă și să afli ce mai este nou în căsuta de e-mail sau pe rețeaua ta favorită de socializare.

Vitezele înregistrate sunt de maxim 21 Mbps pentru download și 11 Mbps upload se vor descurca mai mult decât decent.

GPS-ul este ideal dacă vrei ca tableta să joace loc și de navigație, mare pe care nu o ai pe mașină instalată de producător. Ai 10 inch pe care iGO, Sygic sau Tom Tom, o să utilizeze intens modulul GPS disponibil. Astfel, atunci când conexiunea la internet este indisponibilă pe km mai mulți, nu mai trebuie să te panichezi pentru că nu cunoști direcția pe care trebuie să mergi cu automobilul.

Cu cartela 3G, pe lângă conectivitate 3G la internet, aceasta ne mai oferă și posibilitatea de realizare a apelurilor audio prin rețeaua GSM.

Cablu de date

Cablu OTG

Încărcător de priză

Pentru că a ajuns la maturitate și este nevoie de ceva putere de încărcare pentru bateria de 5000 mAh, Allview include un încărcător USB de 5 volți cu un amperaj de 2A. Fără funcție de încărcare rapidă, în 2-3 ore, teoretic aveți suficient curent în baterie pentru câteva ore bune de autonomie.

Dacă ai timpul necesar, cel mai comod este să bagi și tableta la încărcat noaptea, la fel cum faci cel mai probabil deja cu telefonul. Astfel scapi de bătaia de cap cu autonomia și toată lumea este fericită, dar mai ales cei mici.

Depinde foarte mult ce utilizezi pe tabletă și cum. Într-o utilizare intensă, nu reșești să ai mai mult de 8 ore, în timp ce dacă este utilizată moderat, timp de o zi face față la “butonare”.

Costă la data recenziei 530 de lei la eMag , prețul poate să pară mic sau mare în funcție de ce vă place sau nu la tabletă. Eu consider că este echilibrat chiar dacă, pentru acest cost meritu să existe 2GB, memorie de RAM.

Baterie mare, autonomie decentă

Conectivitate OTG și 3G

Modul GPS, ideal pentru momentele când dorim să folosim tableta ca navigație sau chiar dacă este de la început achiziționată pentru acest lucru

Materiale bune, spate din plastic de bună calitate ce imită pilea

Android 6.0

Display cu o rezoluție cam mică, se putea măcar un HD

Preț relativ ridicat

Spațiu de stocare mic 8GB memorie totală, puțin peste 4GB disponibili.

Dacă ești în căutarea unei tablete cu display mare, de 10 inch cu siguranță Allview Viva 1001G reprezintă varianta potrivită. Tableta se dovedește să funcționeze foarte bine, datorită optimizării de care are parte prin sistemul de operare Android 6.0

Urmează următorii pași și ai sanse să câștigi o tabletă Allview Viva i701G

Să dai LIKE paginilor

Să scrii un comentariu în care anunți participarea.

Informații despre concurs

Perioada de desfăsurare 21 octombrie –  4 noiembrie 2016

Concursul se încheie pe data de 4 noiembrie la ora 11:59

Extragerea se va face prin Randomrg

Pentru a scrie comentariu, trebuie să aveți un cont de Disqus sau puțeți posta cu contul de Facebook.

Persoana ce va câștiga premiul, o să fie anunțată pe site cât și pe e-mailul personal

Felicitări – Dan Vladescu

Leave a Comment