Apple va începe curând să vândă iPhone-uri în magazinele LG din Coreea de Sud

De vreme ce LG Mobile a anunţat că trage obloanele în acest an, compania ar putea să îşi reconvertească magazinele axate pe vânzarea de telefoane. Unul dintre scopurile lor poate deveni... vânzarea de iPhone-uri. Apple şi LG sunt deja parteneri în câteva segmente şi vine în minte aici faptul că LG furnizează ecrane pentru iPad-uri spre exemplu, dar acest tip de parteneriat e ceva complet nou.

Publicaţia Business Korea afirmă că Apple şi LG se află în discuţii pentru ca firma din Cupertino să utilizeze spaţiul de desfacere LG din Coreea de Sud pentru a vinde iPhone-uri, iPad-uri şi Apple Watch-uri . Lanţul de magazine LG din ţara sa de baştină este cunoscut ca LG Best Shops . Apple ar putea închiria un colţ din acele magazine şi să plătească angajaţii, care nu prea mai au ocupaţie acum că LG Mobile a ieşit din branşă. Parteneriatul va avea totuşi câteva limitări, precum zona de laptopuri, unde LG încă e activă.

Trebuie spus şi că aceste LG Best Shops nu vor oferi service şi mentenanță pentru computerele Apple, deşi teoretic ar avea uneltele necesare. Apple pune presiune şi vrea să vândă şi MacBook-uri în acele magazine. Discuţiile vor mai continua până la final de iulie, atunci când se va termina definitiv cu vânzarea de telefoane LG. Există peste 400 de locaţii Best Shop în Coreea de Sud, deci Apple ar putea câştiga o prezență importanţă acolo.

Leave a Comment