Suportul picture-in-picture pentru YouTube se distribuie global pe smartphone-urile iOS

Mijlocul de lună iunie aduce vești bune pentru posesorii de iPhone , asta pentru că YouTube a început distribuirea globală a suportului pentru modul Picture in Picture . Dacă în cazul aplicației YT de pe Android o astfel de funcție sosea încă de pe vremea lui Android Oreo, iată că cei din tabăra Apple au avut de așteptat până în 2021 pentru a se bucura de ferestre plutitoare ale clipurilor YouTube afișate pe ecran.

Aflăm că modul Picture in Picture se distribuie chiar acum pe aplicația YouTube de pe iPhone și iPad, cu mențiunea că este nevoie de un abonament YouTube Premium pentru a folosi această funcționalitate - cel puțin acum la debut. După cum bine știți, modul PiP ne permite deschiderea de clipuri video YouTube într-un mini player care plutește pe ecran, în timp ce putem realiza alte acțiuni și accesa alte aplicații.

Pentru a activa modul tot ce va trebui să faci este că deschizi și să dai play unui video de pe YouTube după care să dai un swipe pentru a reveni la meniul home, scenariu în care clipul se va deschide într-un mini player care poate fi mutat și redimensionat pe ecran.

Leave a Comment